Cruisereiziger
BestemmingenOntspanning

Samenwerking Seabourn en Unesco brengt werelderfgoed experts aan boord

seabourn werelderfgoed_1Cruiserederij Seabourn verwelkomt prominente gastsprekers op het gebied van werelderfgoed aan boord, vanwege de nieuwe samenwerking met UNESCO, Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. In het kader van het Seabourn Conversations programma nodigt de luxe cruiserederij speciale gasten uit die de cruise een extra dimensie geven. De gastsprekers aan boord geven lezingen over cultuur, erfgoed, geschiedenis en het belang van duurzaam toerisme voor het behoud van het werelderfgoed.

UNESCO-adviseurs delen komend anderhalf jaar hun inzichten en kennis met de Seabourn gasten. Over de hele wereld moedigt UNESCO de bescherming, de identificatie en het behoud aan van zowel cultureel als natuurlijk erfgoed waarvan men stelt dat het een uitzonderlijke waarde heeft voor de mensheid.

“UNESCO speelt een sleutelrol in de bescherming van cultureel erfgoed. De UNESCO-experts zullen dan ook voor interessante gesprekken zorgen aan boord van onze Seabourn schepen,” zegt John Delaney, Senior Vice President, Marketing & Sales bij Seabourn. “Cultuur wordt voor reizigers steeds belangrijker. Daarom zijn we heel blij dat UNESCO-experts onze gasten betrekken bij deze belangrijke thema’s zoals duurzaam toerisme, cultuur en erfgoed.”

Vanaf de herfst tot eind volgend jaar neemt een twaalftal UNESCO-sprekers deel aan het ‘Seabourn Conversations’ programma op diverse cruises rond de wereld. Dit zijn onder andere:

  • Jacinta Nzioka, aan boord van de Seabourn Sojourn op 13 december 2014. Zij is marketing director bij het verkeersbureau van Kenia.
  • Dr. Carol Westrik, auteur van “The Future of World Heritage”, geschreven naar aanleiding van 40-jarig bestaan van de Werelderfgoed Conventie. Hij is 5 december 2014 aan boord van de Seabourn Quest.
  • Dr. Juan Jose Negro, internationale autoriteit op het gebied van natuurlijk erfgoed en directeur van het natuurreservaat Doñana in Spanje. Hij is aan boord van de Seabourn Quest op 12 mei 2015.
  • Dr. Ray Bondin, aan boord van de Seabourn Sojourn op 31 mei 2015, voormalig Ambassadeur en Permanent Vertegenwoordiger van Malta bij UNESCO, met een ruime ervaring in de rehabilitatie van erfgoedsites.

De volledige lijst met de geplande UNESCO-gastsprekers is te vinden op de website: www.seabourn.com/luxury-cruise-vacation-onboard/Seabourn-Conversations.action

Het hele jaar door varen de Seabourn cruiseschepen de wereld rond, langs meer dan 150 plaatsen die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Dankzij de samenwerking met UNESCO is Seabourn in staat haar gasten nu ook kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedplekken en –projecten te bieden. Seabourn heeft daartoe speciale werelderfgoedreizen met exclusieve programma’s ontwikkeld in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedlijst en reisdeskundigen. Bij de tarieven voor de facultatieve Seabourn-excursies naar UNESCO-werelderfgoed plekken is een kleine donatie aan het Werelderfgoedfonds van UNESCO inbegrepen.

Voor meer informatie: www.seabourn.com

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger