Oasis of the Seas is gearriveerd in Rotterdam!

63Oasis-CruisereizigerDinsdagochtend was het dan eindelijk zover. Rond 02:00 uur meerde het (vrijwel) grootste cruiseschip ter wereld voor de eerste keer aan bij de cruiseterminal in Rotterdam. De aankomst van het reusachtige cruiseschip (225.282 brutoton) van Royal Caribbean International werd, ondanks het vroege tijdstip, vanaf de kade gadegeslagen door veel publiek, wat ook al het geval was langs de Nieuwe Waterweg vanaf Hoek van Holland.

De meer dan 6.000 passagiers zullen uiterlijk om 09:00 uur van boord gaan. Om 10:00 uur komen twee loodsen het schip op, waarna het niet later dan 10:30 uur vertrekt richting het droogdok van Keppel Verolme voor een onderhoudsbeurt. Ze zal achteruit naar de monding van de Waalhaven varen, waarna ze zal draaien om vervolgens koers te zetten naar de 2e Werkhaven in de Botlek. Wanneer het water hoog genoeg staat, zal het schip het dok invaren.

Na het droogdok van exact 14 dagen meldt de Oasis of the Seas zich op 14 oktober -07:30 uur- weer in het centrum van Rotterdam. Het schip kan vervolgens om 17:00 uur definitief uitgezwaaid worden als ze met veel Nederlandse passagiers naar Southampton vaart. Daarna gaat ze verder via het Spaanse Vigo naar Fort Lauderdale. De transatlantische tocht eindigt op 27 oktober.

Klik hier voor meer informatie, nieuws en video’s van de Oasis of the Seas.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.