Mein Schiff 4 is te water gelaten bij Meyer Turku

Foto: TUI Cruises
Foto: TUI Cruises

Na precies een jaar bouwtijd is vrijdagmiddag op de werf van Meyer Turku (voorheen STX Finland) de Mein Schiff 4 tewatergelaten. Bij de feestelijke ceremonie was de, sinds deze maand, nieuwe CEO van TUI Cruises Wybcke Meier aanwezig. Tezamen met Frank Kuhlman (CFO van TUI Cruises), Jan Meyer (Meyer Turku) en medewerkers van het projectteam van Mein Schiff 4 opende hij de schotten van het droogdok waardoor voor de eerste keer water onder de kiel kwam. De verwachting is dat zaterdagochtend vroeg het dok vol is gelopen met 300 miljoen liter water. Mein Schiff 4 zal vervolgens naar de afbouwpier van de werf worden getrokken. Daar zal de komende maanden de resterende werkzaamheden zowel aan de binnen- als buitenkant van het cruiseschip plaatsvinden. Momenteel bevindt de bouw zich volgens planning op 65%.

Mein Schiff 4 zal op 5 juni 2015 door TUI Cruises in het Duitse Kiel worden gedoopt. De ‘Maiden Voyage’ vindt vervolgens van 6 tot 14 juni 2015 plaats naar de Oostzee. Daarna vaart het verschillende routes in Noord-Europa. Het vierde cruiseschip in de vloot maakt in de winter wekelijkse cruises naar de Canarische Eilanden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!