Cruisereiziger
BestemmingenReparaties & Werfbezoek

Overzicht vertrek- en passeertijden Oasis of the Seas

9OasisOp dinsdag 14 oktober arriveert de Oasis of the Seas voor de tweede maal aan de kade bij de Cruiseterminal van Rotterdam. De verwachte aankomsttijd is 07.30 uur. Het vrijwel grootste passagiersschip ter wereld keert dan terug van een dokbeurt bij Keppel Verolme. Daar verlaat het schip om 05.00 het 405 meter grote mammoetdok in de 2e Werkhaven nadat ze daar twee weken geleden op 30 september naar toe voer.

De Oasis of the Seas blijft de hele dag aan de kade liggen. Daardoor biedt het ruimschoots de mogelijkheid aan circa 5.000 passagiers en bemanningsleden om aan boord van het schip te gaan voor de reis terug naar Amerika via Southampton. Om 11.30 uur overhandigt havenmeester René de Vries het havenschildje van Rotterdam aan de kapitein tijdens de traditionele ´Key &Plaque ceremony’.

Omdat vanwege beveiligingsmaatregelen een groot gedeelte van de Wilhelminakade is afgezet vraagt het Havenbedrijf aan het publiek om toch maar zo veel mogelijk de Oasis of the Seas te bewonderen vanaf het Willemsplein, de Willemskade of de Westerkade.

De Oasis of the Seas vertrekt om 17.00 uur naar Southampton. Het schip keert in de monding van de Waalhaven. Het schip passeert Schiedam om 18.15 uur, Vlaardingen om 18.30 uur, Maassluis om 19.15 uur en Hoek van Holland om 19.45 uur. Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Kort samengevat:

  • 05:00 uur: vertrek bij Keppel Verolme
  • 07:30 uur: aankomst bij Cruiseterminal Rotterdam
  • 17:00 uur: vertrek en daarna keren bij Waalhaven
  • 18:15 uur: passage bij Schiedam
  • 18:30 uur: passage bij Vlaardingen
  • 19:15 uur: passage bij Maassluis
  • 19:45 uur: passage bij Hoek van Holland

Bron: Port of Rotterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Overzicht vertrek- en passeertijden Oasis of the Seas

  • 30 september gemist en morgen ga ik zeker weten kijken zit wel 2 uur in de trein maar hoe vaak maak je dit mee geweldig

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger