Le Lyrial van Ponant in Ancona te water gelaten

Foto: Ponant
Foto: Ponant

Donderdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona het super luxe cruiseschip Le Lyrial te water gelaten. Het schip wordt gebouwd in opdracht van de Franse rederij Ponant. Oplevering staat gepland in het voorjaar van 2015. Bij de feestelijke bijeenkomst waren o.a. Jean-Emmanuel Sauvee, CEO van Ponant, Giovanni Stecconi, de manager van de scheepswerf in Ancona en de doopmoeder Virginia Gohagan, de CEO van een reisorganisatie in Chicago, aanwezig.

Het nieuwe schip, dat onder de Franse vlag zal gaan varen, is het zusterschip van de L’Austral, Le Boreal en Le Soleal die respectievelijk in mei 2010, april 2011 en juni 2013 in de vaart kwamen. Le Lyrial (11.000 brutoton) is 142 meter lang en 18 meter breed. Het heeft een capaciteit van 260 passagiers, waarvoor er 122 hutten en (grotere) suites zijn. Dat zijn er 10 minder dan haar zusterschepen. Ze hebben allen zeezicht, waarvan 94% ook een prive-balkon.

De inaugurele cruise voor Le Lyrial staat gepland in april 2015. Het zal vervolgens het hele zomerseizoen cruises gaan maken in de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het naar Antarctica.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.