Overzicht van nieuwe cruiseschepen in 2015: meer en groter

Het aantal nieuwe cruiseschepen dat in 2015 in de vaart komt, neemt duidelijk met grote sprongen toe. De crisis is weer bezworen en de rederijen hebben twee jaar geleden de meeste schepen in bestelling geplaatst. Het resultaat is dat er in 2015 7 schepen (vorig jaar 5) opgeleverd worden. Feest wordt het overigens in 2016 als er maar liefst 11 nieuwe cruiseschepen in de vaart komen. Eerst nog een jaartje geduld en genieten we in 2015 van de grote familie- en zeer luxe kleinere nieuwbouw cruiseschepen.

Britannia Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises
Britannia Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises

Britannia – P&O Cruises

Britannia komt in maart 2015 in de vaart, het grootste schip (141.000 brutoton, 3647 passagiers) van de cruisemaatschappij P&O Cruises. Een unicum in de cruisebranche zijn de balkonhutten voor 1 persoon. Het schip biedt maar liefst 13 diner mogelijkheden en heeft meer winkels, meer entertainment en de grootste spa in de gehele vloot.  Een kookschool aan boord wordt gerund door bekende Britse koks

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Britannia.

Foto: Ponant
Foto: Ponant

Le Lyrial – Ponant

Le Lyrial (10.944 brutoton) is het vijfde schip van de Franse rederij. Nieuw is dat dit schip grotere suites krijgt en daarmee komt de rederij tegemoet aan de wens van veel van haar klanten. De passagierscapaciteit daalt daardoor. Er zullen 122 hutten beschikbaar zijn. Dat zijn er 10 minder dan haar zusterschepen Le Soleal, L’Austral en Le Boreal. Op Le Lyrial is er plaats voor 244 passagiers ten opzichte van 264 passagiers op de andere schepen. Dek 6 zal hiervoor een volledig nieuw design krijgen. De inaugurele cruise voor Le Lyrial staat gepland in april 2015. Het zal vervolgens het hele zomerseizoen cruises gaan maken in de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het naar Antarctica.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op Le Lyrial

Quantum of the Seas
Zusje Quantum of the Seas Foto: Royal Caribbean Int.

Anthem of the Seas – Royal Caribbean

In april 2015 kunnen we spektakel verwachten met de introductie van het zusterschip van de Quantum of the Seas, de Anthem of the Seas. Het is het tweede schip in de Quantum-klasse. Ze hebben ruim 167.000 brutotonnage en bieden plaats aan 4.180 passagiers. De Anthem of the Seas wordt gebouwd bij de Meyer Werft in Duitsland. Hoogtepunten op de Anthem of the Seas zijn unieke faciliteiten als de eerste skydive ervaring op zee (Ripcord by iFly), als ook de North Star -geintroduceerd op zusterschip Quantum of the Seas- waar gasten bijna 100 meter boven het schip kunnen genieten van vergezichten, de grootste overdekte sportaccommodatie op zee en een entertainment complex, compleet met botsauto’s en een rolschaatsbaan.

Klik hier voor meer informatie over cruises op de Anthem of the Seas.

Viking Star @ Viking Cruises
Viking Star @ Viking Cruises

Viking Star – Viking Ocean Cruises

Viking Star (48.000 ton, 930 passagiers) is het eerste zeecruiseschip voor Viking Ocean Cruises. Daarmee is het de eerste in een serie van drie cruiseschepen die Fincantieri bouwt voor de cruisemaatschappij. Later volgen de Viking Sea en de Viking Sky, die respectievelijk in het voorjaar van 2016 en in de zomer van 2016 worden opgeleverd. Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De Viking Star zal beschikken over een groot zwembad met verschuifbaar dak en vuurkorf, een Scandinavische Spa, een promenadedek over het gehele schip, een Explorer’s Lounge en een hoofdrestaurant waarbij de ramen open kunnen.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Viking Star.

Foto: TUI Cruises
Foto: TUI Cruises

Mein Schiff 4 – TUI Cruises

Mein Schiff 4 (97.000 ton, 2500 passagiers) is het tweede nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises. Mein Schiff 4 is ten opzichte van haar twee oudere voorgangers Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 een stukje groter en heeft dan ook meer capaciteit.

Hoogtepunt op Mein Schiff 4 van de Duitse rederij is een glazen wand van twee dekken hoog in de vorm van een diamant op de achtersteven waardoor je vanuit diverse restaurants en bars uitzicht hebt op zee. Bijzonder zijn ook twee loopbruggen met glazen vloer en speciale concertzaal. Ruim 80% van de hutten heeft een balkon en bijzonder zijn de Himmel & Meer Suites met twee verdiepingen. De hoogste etage is een prive-dakterras met ligbedden.

Er zijn veel restaurants (8) inclusief net als de frisdrank en vele geselecteerde wijnen. De toegang tot de sauna is ook inclusief bij TUI. Voor een aantal specialiteitenrestaurants moet wel bijbetaald worden.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Mein Schiff 4.

 

AIDAprima
AIDAprima @ Aida Cruises

AIDAprima – AIDA Cruises

AIDAprima (124.500 ton, 3250 passagiers) wordt in de vloot opgenomen op 1 oktober 2015. AIDAprima wordt een schip dat bij slecht- weerbestemmingen prima vermaak biedt. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat in ieder geval twee glijbanen, een klimparcours en zelfs een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Nieuw zijn:

  • miniclub voor baby’s vanaf 6 maanden
  • een beachclub dat overdekt kan worden met uv-doorlaatbaar materiaal dat ‘s avonds ook als sterrenhemel kan dienen
  • een AIDAplaza waar geshopt kan worden en barretjes zijn, met avondentertainment
  • een verderontwikkeld Theatrium met een volledig ronde tribune
  • Lanai hutten met een eigen privé wintertuin
  • voor het eerst restaurants (reserveren verplicht) als French Kiss, Casa Nova (Italiaans) en een kookschool met een excursie waarbij ingrediënten op de plaatselijke markt gekocht worden en daarna bereid.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de AIDAprima.
Norwegian Escape

Norwegian Escape – Norwegian Cruise Line

Het eerstvolgende nieuwe schip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Escape (163.000 ton, 4200 passagiers)m, gaat als thuishaven de stad Miami krijgen. Ook is bekend geworden dat de boegschildering door de Amerikaanse artiest Guy Harvey ontworpen is. In oktober van 2015 wordt het schip verwacht. Grootste verschil met de (kleinere) Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway wordt een vergroting van The Haven en het aantal 1-persoonshutten.  De solocabines, de hutten voor 1 peroon, zullen vermeerderd worden. Van 59 op de Getaway naar 82 op de Escape. Daarbij hoort ook weer de eigen Lounge waar iedereen elkaar kan ontmoeten en een drankje drinken. Het cruiseschip vaart vanaf 14 november 2015 zevendaagse Oost Caribische cruises vanuit Miami naar  Tortola (Britse Maagdeneilanden), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en Nassau (Bahama’s). Daarvoor doet het een aantal korte cruises vanuit Hamburg.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Norwegian Escape.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)