Genua viert de doop van nieuw vlaggenschip Costa Diadema

Costa Diadema De Italiaanse havenstad Genua is vandaag het toneel van de doop van de Costa Diadema, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises.

Het schip, ook wel ‘Regina del Mediterraneo’  (Koningin van de Middellandse Zee) genoemd, is meer dan 300 meter lang, 37 meter breed en heeft 1862 hutten.

“De Costa Diadema is ons nieuwe vlaggenschip, zet een nieuwe standaard voor de Europese cruise industrie en versterkt onze leiderspositie in Europa. Het schip staat voor hoe wij ons merk positioneren: ‘Italy’s finest’, weergegeven in passie en moderne Italiaanse lifestyle, gastvrijheid en elegantie”, zegt Michael Thamm, CEO van Costa Crociere S.p.A.

De feestelijkheden rondom de doop van de Costa Diadema, aangemeerd aan de Ponte dei Mille bij het historische Stazione Marittima van Genua, beginnen om 5 uur ‘s middags en gaan door tot in de nacht. Nadat het schip gezegend is door de aartsbisschop van Genua doopt de Godmother het schip en hakt zij het lint door. Een Italiaanse reisagente zal fungeren als doopmoeder van de Costa Diadema tijdens het speciale doopevenement op vrijdag 7 november in Genua. Caroline Miceli uit Palermo werd geselecteerd na een wereldwijde competitie voor reisagenten die van juli tot en met september werd gehouden. Een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde fles Ferrari Gran Cuvéee trentodoc met uniek label zal vervolgens tegen de boeg uiteenspatten.

Om half 7 ‘s avonds kunnen de inwoners van Genua meegenieten van een geweldige lichtshow en een vuurwerk dat de stad in het licht laat baden. Aan boord genieten de gasten van een door een sterrenchef samengesteld galadiner en vele shows en evenementen. Er is geen betere plek denkbaar om deze bijzondere gebeurtenis te vieren dan Genua, waar de wortels van Costa liggen en het hoofdkantoor zetelt.

Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in het nieuwe vlaggenschip, dat gebouwd is door Fincantieri. De meest in het oog springende kenmerken en faciliteiten van het schip zijn:

  • De Costa Diadema is een paradijs voor liefhebbers van Italiaanse kunst en design. De vele kunstwerken (7.671 waarvan 190 originelen) zijn speciaal voor de Costa Diadema vervaardigd door 41 kunstenaars. Zij werden uitgenodigd hun interpretatie van het thema ‘koninklijk’ uit te drukken in schilderijen, sculpturen, foto’s, architectuur of design.
  • De Costa Diadema beschikt over een wandelpromenade van 500 meter, om het schip heen van achtersteven tot boeg en is geïnspireerd op de beroemde wandelpromenade ‘Passeggiata dell’Imperatrice’ in Sanremo. In cabana’s, hangend boven zee en beschermd tegen de wind, kunnen de gasten genieten van een drankje of romantisch diner bij zonsondergang.
  • Het gastronomische aanbod waar Costa bekend om staat, is op de Costa Diadema uitgebreid en naar een nog hoger niveau getild. Naast de al grote keuze aan restaurants en bars, beschikt de Costa Diadema over een Birreria (Dresden Green bierstube), ijssalon Amarillo, een Japanse Teppanyaki  en Vinotheek la Duca di Toscana.
  • De Costa Diadema heeft de grootste Samsara Spa van de vloot, namelijk 7.800 m². Vier verdiepingen in het teken van sport en wellness: een fitnessruimte, fitnesslessen, wellnessruimtes, thermale zone met balneotherapie, sauna, hamam, UVA solarium, 8 hydromassagebaden, 3 zwembaden waarvan een met glazen schuifdak, een sportterrein en een joggingparcours in de open lucht. Op de Costa Diadema zijn 130 Samsara hutten en 11 Samsara suites, deze beschikken over een balkon met whirlpool.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)