Eerste stuk staal gesneden voor Mein Schiff 5

20141117_stahlschnitt_gruppenbild klein
Foto: TUI Cruises

Dinsdag is op de Finse Turku Meyer Werft het eerste stuk staal gesneden voor het cruiseschip Mein Schiff 5. Dat betekent de officiele start van de bouw van het derde nieuwe schip van TUI Cruises. Het is de volgende mijlpaal in de uitbreiding van de vloot na het uitdokken van Mein Schiff 4 minder dan een maand geleden. ‘We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld voor de komende jaren, want in 2017 is onze vloot van 3 naar 6 schepen gegroeid met een totale capaciteit van 14.000 bedden’, aldus Wybcke Meyer, CEO van TUI Cruises.

Op 5 juni 2015 zal TUI Cruises het eerste schip, Mein Schiff 4, in Kiel laten dopen. Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6 zullen respectievelijk in 2016 en 2017 in de vaart komen. Ook de laatste schepen, zijn net als haar zusters Mein Schiff 3 en Mein Schiff 4 295 meter lang en beschikken over 15 dekken met 1.253 hutten voor in totaal 2.506 passagiers. 90 procent van de hutten zijn buitenhutten, 82 procent heeft een balkon.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.