Cruisereiziger
BouwEenpersoonshutNieuwe cruiseschepen

Holland America Line introduceert éénpersoons- en familiehutten op nieuw ms Koningsdam

Neptune suite
Neptune suite

Met de komst van het nieuwe ms Koningsdam (2.650 passagiers) begin 2016, biedt Holland America Line voor het eerst hutten, speciaal ontworpen voor gasten die alleen reizen en voor families. De bekende hutcategorieën zoals Neptune, Signature en Vista Suites zullen, in een nog breder aanbod, ook op het ms Koningsdam aanwezig zijn.

De 32 nieuwe, speciaal voor Holland America Line ontworpen, familie buitenhutten zijn ruim 20 vierkante meter en beschikken over speciale voorzieningen voor vijf personen, zoals twee badkamers en meerdere bedden. De twaalf éénpersoons buitenhutten variëren van 11 tot ruim 16 vierkante meter. De hutten zijn beschikbaar op meerdere dekken en zowel voor, midden als achterop het schip te vinden.

“Een cruise is een van de meest populaire manieren om te reizen met familie. Elk jaar verwelkomen we meer families, bestaande uit verschillende generaties, aan boord. Om deze families nog beter te bedienen, zijn we blij deze nieuwe, op maat gemaakte buitenhutten te kunnen bieden op het ms Koningsdam”, aldus Richard Meadows, Executive Vice President, Sales en Marketing bij Holland America Line. “De nieuwe éénpersoons hutten stellen ons daarnaast in staat om de groeiende markt van individuele reizigers beter te bedienen.”

Holland America Line biedt voor ieder wat wils met 266 standaard of grote binnenhutten tot ruim 20 vierkante meter. Alle hutten en suites aan boord van het ms Koningsdam beschikken over moderne details en faciliteiten, zoals USB-poorten bij de nachtkastjes, fijngeweven katoenen beddengoed, een massage douchekop, flatscreen met video-on-demand en van zeep, lotions, shampoo en andere toiletartikelen van Elemis Aromapure.

Vista suite
Vista suite

Aan boord van het ms Koningsdam wordt cruisen in een suite nog relaxeter, met het aanbod van grotere en luxere hutten. Een Pinnacle Suite is bijna 120 vierkante meter, inclusief slaapkamer, woonkamer, eetkamer, kleedkamer en een eigen veranda met whirlpool. De 2 Neptune Spa Suites en de 43 Neptune Suites variëren in afmetingen van een royale 43 vierkante meter tot extra ruime suites van 80 vierkante meter. Neptune- en Pinnacle Suite gasten hebben toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een plek om te ontspannen en te socializen met andere suitegasten met de persoonlijke service van een conciërge. De lounges zijn uitgerust met werktafels, een grote flatscreen televisie, bibliotheek, sofa’s en stoelen en gratis drankjes gedurende de dag.

Pinnacle- en Neptune Suitegasten ontvangen ook corsages en boutonnières voor de eerste gala-avond, koude hors d’oeuvres geserveerd voor het diner, een verrekijker en parasols om tijdens de cruise te gebruiken, gratis wasservice en een uitnodiging voor de cocktailparty met de officieren aan boord.

De 14 Signature Suites zijn ruim 37 vierkante meter groot en de 104 Vista Suites variëren van ruim 24 tot ruim 33 vierkante meter. Signature- en Vista Suite gasten ontvangen speciale extraatjes, zoals gepersonaliseerd briefpapier, extra grote badhanddoeken en zachte katoenen badjassen en slippers, verse bloemen, ruime keuze aan kussens en een minibar.
Het ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse van Holland America Line. Het schip introduceert diverse innovatieve concepten en nieuwe openbare ruimtes en locaties aan boord, maar blijft tegelijkertijd wel trouw aan het sterke Holland America Line merk.

De rederij heeft Adam D. Tihany, één van ‘s werelds vooraanstaande hospitality interieurontwerpers, aangesteld om samen met Bjørn Storbraaten het interieur van het nieuwe schip te ontwerpen. Storbraaten werkte eerder voor Holland America Line aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De twee heren ontwerpen een interieur dat een frisse, eigentijdse vormgeving combineert met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger