Ultieme december cruisecadeau: Floating Luxury

floatingluxurySize does matter? Of je cruist op grote of kleine cruiseschepen maakt wel degelijk uit volgens Iwein Maassen. In het boek Floating Luxury van fotograaf Maassen zijn de schepen die hij beoordeelt, ingedeeld naar grootte. De meest luxe schepen van dit moment zijn door hem de afgelopen jaren bezocht en gefotografeerd.

Ultra luxe

In het boek overheersen de ultra luxe schepen die zijn ingedeeld naar grootte.  De extra small schepen, small, middelgroot en grote schepen zijn voorzien van smaakvolle interieurfoto’s. Dat vormt het belangrijkste element van het boek; lekker wegdromen in de mooie authentieke of moderne interieurs. Vooral de historie achter sommige schepen maken de scheepsbeschrijvingen net even wat interessanter. Bijzonder is met name het verhaal achter de zeilmaster Sea Cloud uit 1931. Een luxe schip dat diende als tweede verblijf door een succesvolle Amerikaanse zakenman E.F. Hutton. Na vele omzwervingen kan je nu als passagier genieten van de smaakvolle inrichting omringd door liefdevolle bemanning. Bij de categorie Small schepen dringt de luxe goed door; van rederij Ponant worden Le Boreal en de L’Austral eruit gelicht naast onder andere Europa 2, Seabourn Sojourn en ultra-inclusief schip Seven Seas Voyager. Een goed gevulde portemonnee is erg handig bij het boeken van cruises op deze schepen.

Groot of nog groter?

Bij de middelgrote schepen bezocht de auteur een klein aantal schepen tot 1450 passagiers. De Riviera (Oceania Cruises), MS Rotterdam (HAL) en Crystal Serenity (Crystal Cruises) hebben een plek in het boek gekregen. Vooral de foto’s van Riviera zijn prachtig; een trap in het atrium waar je zo vanaf zou willen schrijden. Het schip wordt treffend beschreven, met name het tijdloze karakter van het schip en het boeiende achtergrondverhaal over het verzamelen van de vele kunstwerken door de eigenaren van Oceania Cruises. De foto’s van de rieten parasols en met witte handdoeken voorziene ligbedden van de Riviera zorgen er tenslotte voor dat je zo plaats wilt nemen op het dek!

Tot de zeer grote schepen rekent Maassen in dit boek de Queen Mary 2, Celebrity Reflection en de Yachtclub op de MSC Fantasia, een “schip” in een schip met luxe voorzieningen. Zo biedt de Celebrity Reflection, een schip van Celebrity Cruises, moderne luxe. De foto’s stralen dat in alle egards uit; een prachtige bibliotheek  en stijlvol zwembad.

Extra’s

Naast de scheepsbeschrijvingen zijn er zeven aanleghavens in Floating Luxury beschreven. Muscat of Monaco? Beide havens komen dichterbij met de sfeerbeschrijvingen van de opgenomen steden. Ook het SS Rotterdam wordt beschreven, maar dan meer als hotel om het cruisen eens uit te proberen. En eerlijk gezegd, dat is echt een aanrader. Andere extra’s zijn een overzicht van de belangrijkste nautische termen waar zelfs de meest doorgewinterde cruiser met een glimlach de beschrijving leest van windkracht 10.

Kortom, Floating Luxury geeft inspiratie voor cruisers en is zeker voor de komende feesttijd een cadeau wat je met een gerust hart kunt geven. Inderdaad, ‘Size does matter!”

Het boek is onder andere te koop bij vele boekhandels en online bij o.a. Bol.com: Floating Luxury van Iwein Maassen  voor €39,99 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)