Aurora terug uit droogdok met nieuwe Britse look

Het cruiseschip Aurora van P&O Cruises is vorige week weer teruggekeerd in de vaart na een uitgebreide renovatie die 20 dagen in beslag nam. Op 29 november arriveerde het 14-jaar oude schip in het droogdok in Hamburg. Afgelopen donderdag meldde het zich in een nieuw jasje in Southampton. 1.200 werklieden zorgden ervoor dat de Aurora op tijd gereed was voor de kerst- en nieuwjaarscruises.

De werkzaamheden, die bij elkaar 25 miljoen pond kostten, bevatten onder het meer het vernieuwen van 5 kilometer aan pijpen, vervangen van 3.000 matrassen, het leggen van 28.000 vierkante meter aan tapijt, het toevoegen van enkele nieuwe restaurants en het renoveren van de publieke ruimtes. Het meest in het oog springende is de meterslange Britse vlag op de boeg en de blauwe schoorsteen met de rijzende zon.

De Aurora is het eerste cruiseschip van P&O Cruises met de nieuwe look van de Engelse rederij. Volgend jaar staan de Azura en het nieuwe cruiseschip Britannia op het programma.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!