Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Jaaroverzicht Meyer Werft: van lokaal familiebedrijf naar Europese speler

Het jaar 2014 was voor de Duitse bouwer Meyer Werft een historisch jaar. Aan het begin startten de gesprekken met STX Finland om samen te gaan, wat resulteerde in de oprichting van Meyer Turku. Daarnaast werden in 2014 vijf riviercruiseschepen in Papenburg en tien in Rostock gebouwd, samen met twee cruiseschepen in Papenburg.
Quantum_Float_out__meyer
De Quantum of the Seas (eind oktober 2014) was de grootste uitdaging als grootste schip ooit dat in Papenburg werd gebouwd. In slechts 20 maanden werd het schip geconstrueerd en opgeleverd. Dit jaar werd voor het eerst een nieuwe bouwmethode gebruikt: de cruiseschepen worden in twee grote delen gebouwd. Op deze manier kan Meyer liefst twee van dergelijke grote cruiseschepen per jaar afleveren.
In januari 2014 leverde de werf de Norwegian Getaway af, het tweede schip in de Breakaway klasse voor de rederij Norwegian Cruise Line.

Bouwer Meyer Turku bracht dit jaar de Mein Schiff 3 voor TUI Cruises in de vloot. Daarnaast worden in 2015 de Mein Schiff 4 opgeleverd, in 2016 en 2017 nog eens twee nieuwbouwschepen. Meyer in Papenburg heeft in de orderportefeuille voor 2015 momenteel de Anthem of the Seas (voorjaar 2015), de Norwegian Escape (herfst 2015).

De Neptun Werft heeft afgelopen jaar tien riviercruiseschepen afgeleverd. Allen voor rederij Viking: Viking Hermod, Viking Buri, Viking Heimdal (januari 2014), Viking Delling, Viking Gullveig (beide februari), Viking Kvasir, Viking Idi (beide april), Viking Kara, Viking Hlin (beide juni), Viking Mani (augustus). Voor het komende jaar 2015 staan maar liefst 17 nieuwe riviercruiseschepen voor Viking River Cruises in de planning.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)