Cruisereiziger
CruisemaatschappijVeiligheid

Invoering nieuwe veiligheidseisen op cruiseschepen per 1-1-2015

lifeboat norwegian getawayPer 1 januari 2015 zijn officieel de nieuwe veiligheidseisen voor veiligheidsoefeningen ingegaan. De International Maritime Organization (IMO) maakte dat bekend. De eisen gaaan met name voor de veiligheidsoefeningen voor passagiers die nieuw aankomen. Zij behoren voor vertrek of snel na vertrek deze oefening te doorlopen en kennis te maken met de plek van de verzamelplek bij de reddingsboot. Voorheen werd dit op 24 uur na vertrek van het schip vereist.

De nieuwe eisen zijn naar aanleiding van het tragische ongeval met de Costa Concordia in 2012 opgesteld.

Vele cruisemaatschappijen die zijn aangesloten bij de wereldwijde brancheorganisatie van rederijen CLIA, hebben de nieuwe veiligheidseisen eerder al omarmd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger