Invoering nieuwe veiligheidseisen op cruiseschepen per 1-1-2015

lifeboat norwegian getawayPer 1 januari 2015 zijn officieel de nieuwe veiligheidseisen voor veiligheidsoefeningen ingegaan. De International Maritime Organization (IMO) maakte dat bekend. De eisen gaaan met name voor de veiligheidsoefeningen voor passagiers die nieuw aankomen. Zij behoren voor vertrek of snel na vertrek deze oefening te doorlopen en kennis te maken met de plek van de verzamelplek bij de reddingsboot. Voorheen werd dit op 24 uur na vertrek van het schip vereist.

De nieuwe eisen zijn naar aanleiding van het tragische ongeval met de Costa Concordia in 2012 opgesteld.

Vele cruisemaatschappijen die zijn aangesloten bij de wereldwijde brancheorganisatie van rederijen CLIA, hebben de nieuwe veiligheidseisen eerder al omarmd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.