MS Zuiderdam redt bemanning van zinkend schip

MS Zuiderdam
MS Zuiderdam

Het cruiseschip MS Zuiderdam heeft vorige week zaterdag in de Caribbean 8 bemanningsleden gered van een schip uit de Bahamas, dat zinkende was. Het cruiseschip van Holland America Line ontving een noodoproep terwijl het op weg was naar Oranjestad op Aruba. Het verlegde daarop, als dichtstbijzijnde schip, haar route en voerde midden in de nacht een succesvolle reddingsoperatie uit. De bemanning werd aan boord geholpen en kregen eten en onderdak. Op Aruba gingen ze weer aan wal. Het MS Zuiderdam is bezig aan een 10-daagse cruise naar het Panamakanaal met Fort Lauderdale als begin- en eindpunt.

Een dag later schoot het MS Zaandam van Holland America Line zeven Poolse bemanningsleden te hulp, nadat hun zeiljacht aan de grond was gelopen in Antarctica. Ze verbleven in een onderzoeksstation op King George Eiland. Zondag zullen de Polen in Buenos Aires weer van boord gaan. Het is de eindbestemming van de cruise van het MS Zaandam die 22 december in Valparaiso, Chili begon.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Zuiderdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!