MS Zuiderdam redt bemanning van zinkend schip

MS Zuiderdam
MS Zuiderdam

Het cruiseschip MS Zuiderdam heeft vorige week zaterdag in de Caribbean 8 bemanningsleden gered van een schip uit de Bahamas, dat zinkende was. Het cruiseschip van Holland America Line ontving een noodoproep terwijl het op weg was naar Oranjestad op Aruba. Het verlegde daarop, als dichtstbijzijnde schip, haar route en voerde midden in de nacht een succesvolle reddingsoperatie uit. De bemanning werd aan boord geholpen en kregen eten en onderdak. Op Aruba gingen ze weer aan wal. Het MS Zuiderdam is bezig aan een 10-daagse cruise naar het Panamakanaal met Fort Lauderdale als begin- en eindpunt.

Een dag later schoot het MS Zaandam van Holland America Line zeven Poolse bemanningsleden te hulp, nadat hun zeiljacht aan de grond was gelopen in Antarctica. Ze verbleven in een onderzoeksstation op King George Eiland. Zondag zullen de Polen in Buenos Aires weer van boord gaan. Het is de eindbestemming van de cruise van het MS Zaandam die 22 december in Valparaiso, Chili begon.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.