Cruisereiziger
CruisemaatschappijEten en drinkenRestaurant

Costa Cruises serveert 30.000 porties Parmigiana di melanzane voor Internationale dag Italiaanse keuken

Costa schepen nemen deel aan de Internationale dag van de Italiaanse keuken op 17 januari. Tijdens dit prestigieuze evenement bieden de schepen hun gasten de kans het typisch Italiaanse gerecht Parmigiana di melanzane (kruidige aubergine uit de oven met tomaten en Parmezaanse kaas) te proeven, uiteraard bereid volgens het originele recept.
Parmigiana di melanzane is het officiële gerecht van de 9e editie van de International Day of Italian Cuisines (IDIC), dat wereldwijd wordt gevierd. Het gerecht wordt geserveerd aan boord van 13 Costa schepen, varend in het Middellandse Zeegebied, het Caribische gebied, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Amerika, Indische Oceaan en op de ‘Rond-de-Wereld cruise’. In totaal worden 30.000 porties Parmigiana di melanzane geserveerd als extra hoofdgerecht. Chefs op de Costa schepen geven die dag kookpresentaties, zodat gasten kunnen leren hoe de originele Parmigiana di melanzane wordt bereid.

De Internationale Dag van de Italiaanse Cuisine (IDIC) is in het leven geroepen om de originele receptuur van bekende traditionele Italiaanse gerechten te bewaren en te promoten zodat consumenten overal ter wereld kunnen genieten van originele, authentieke Italiaanse gerechten. Naast de 13 Costa schepen zijn honderden Italiaanse chefs en restauranthouders, eveneens overal ter wereld, bij het evenement betrokken. Het volledige programma van IDIC is te vinden op de website http://idic.itchefs-gvci.com waar een wereldkaart aangeeft waar de originele Parmigiane di melanzane te proeven is.

Costa’s steun aan het evenement past in het streven Italy’s finest te bieden en te promoten. De Italiaanse maatschappij staat bekend om het hoogstaande culinaire niveau en biedt de beste Italiaanse producten. Zo kunnen gasten proeven van pasta Barilla, de bekende Ferrari spumante drinken of een heerlijke Illy koffie nemen, maar ook bijvoorbeeld proeven van de prijswinnende patisserie en chocolade van Luigi Biasetto en Guido Gobino, verkrijgbaar op het nieuwe vlaggenschip Costa Diadema.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger