‘Norwegian Getaway naar Brazilië voor Olympische Spelen’

Norwegian GetawayHet cruiseschip Norwegian Getaway zal tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 fungeren als hotelaccommodatie. Dat meldt althans de website Inside the Games. Een official van het Olympisch organisatiecomité zou dat recent hebben laten weten. In het huidige programma van het schip staat van eind juli tot en met begin september 2016 geen cruises ingepland. Het cruiseschip van Norwegian Cruise Line (146.600 brutoton) kan in totaal 4.000 mensen huisvesten in 1.995 huttten. Het zorgt daarmee voor een flinke uitbreiding van de capaciteit aan bedden in de Braziliaanse stad. De Norwegian Getaway zou in de haven dicht bij het beroemde Maracana-stadion en de Sambodromo komen te liggen.

Het is niet de eerste keer in het korte bestaan van de Norwegian Getaway dat zij fungeert als hotel. Eerder bood het schip al huisvesting tijdens de Super Bowl week in New York. Vorig jaar deed een ander cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Jade, al dienst als hotel tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!