Video: Succesvolle zeetesten voor Viking Star

Viking Ocean Cruises heeft een nieuwe (zie onder) online video vrijgegeven met beelden van de recente succesvolle zeetesten van haar eerste cruiseschip, de Viking Star (930 passagiers), welke in april 2015 in de vaart komt. De testen vonden plaats in de Egeische Zee medio december. Gedurende bijna een week voerden maritieme experts meer dan 80 verschillende testen uit om de prestaties van bijvoorbeeld de motor, aandrijving en navigatiesysteem te evalueren. Dit tot tevredenheid van kapitein Gulleik Svalastog.

De Viking Star bevindt zich momenteel weer op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera waar de laatste hand wordt gelegd aan het interieur. Het schip zal haar eerste gasten verwelkomen op 11 april 2015 voor de maiden voyage vanuit Istanbul naar Noorwegen waar de officiele doop zal plaatsvinden. Op 17 mei, de dag van de grondwet, arriveert het in Bergen. De burgemeester van de stad, Trude Drevland, zal fungeren als doopmoeder van de Viking Star tijdens een feestelijke ceremonie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.