Kapitein Costa Concordia veroordeeld tot 16 jaar cel

De kapitein Francesco Schettino van het op 13 januari 2012 verongelukte cruiseschip Costa Concorida is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. Hij werd door de rechter schuldig bevonden zowel aan doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het voortijdig verlaten van zijn schip. De straf viel wel lager uit dan de eis van 26 jaar van het Openbaar Ministerie. Het proces tegen Schettino liep al sinds juli 2013. Bij het ongeval nabij het Italiaanse eilandje Giglio kwamen 32 mensen om het leven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.