Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Virgin Cruises laat twee gigantische schepen bouwen

VirginIn 2014 maakte eigenaar van de nieuwe rederij Virgin Cruises bekend dat er twee cruiseschepen voor de rederij zullen gaan varen. Onlangs heeft eigenaar sir Richard Branson in een interview in de Britse Telegraph gezegd dat de twee schepen behoorlijk groot zullen worden. Er is een budget beschikbaar van £1,7 miljard (ca. 2,4 miljard euro). De schepen worden in Europa gebouwd. Richard Branson is momenteel in onderhandeling met de werven (waarschijnlijk Duitsland – Meyer Werft- of in Italië – Fincantieri-) waar ze gebouwd gaan worden. Hij streeft naar een bouwtijd van vier tot vijf jaar. Het beschikbare budget overstijgt ruim de huidige bouwprijzen waarvoor grote cruiseschepen gebouwd worden. De schepen zullen nog niet eerder geziene faciliteiten aanbieden en erg vernieuwend zijn.

De verwachting is dat de rederij pas in 2019 operationeel is. De thuisbasis wordt Miami en er gaat naar het Caribbisch gebied gecruist worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Virgin Cruises laat twee gigantische schepen bouwen

  • volgens mij moet die 1,7 miljoen
    1,7 miljard zijn
    voor 1,7 miljoen kan je alleen een klein jachtje kopen
    gr. aad

    • 🙂 Nee, inderdaad, een tender bootje misschien. Dank!

Reacties zijn gesloten.