Virgin Cruises laat twee gigantische schepen bouwen

VirginIn 2014 maakte eigenaar van de nieuwe rederij Virgin Cruises bekend dat er twee cruiseschepen voor de rederij zullen gaan varen. Onlangs heeft eigenaar sir Richard Branson in een interview in de Britse Telegraph gezegd dat de twee schepen behoorlijk groot zullen worden. Er is een budget beschikbaar van £1,7 miljard (ca. 2,4 miljard euro). De schepen worden in Europa gebouwd. Richard Branson is momenteel in onderhandeling met de werven (waarschijnlijk Duitsland – Meyer Werft- of in Italië – Fincantieri-) waar ze gebouwd gaan worden. Hij streeft naar een bouwtijd van vier tot vijf jaar. Het beschikbare budget overstijgt ruim de huidige bouwprijzen waarvoor grote cruiseschepen gebouwd worden. De schepen zullen nog niet eerder geziene faciliteiten aanbieden en erg vernieuwend zijn.

De verwachting is dat de rederij pas in 2019 operationeel is. De thuisbasis wordt Miami en er gaat naar het Caribbisch gebied gecruist worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 gedachten over “Virgin Cruises laat twee gigantische schepen bouwen

 • 12 maart 2015 om 16:50
  Permalink

  volgens mij moet die 1,7 miljoen
  1,7 miljard zijn
  voor 1,7 miljoen kan je alleen een klein jachtje kopen
  gr. aad

  • 12 maart 2015 om 21:01
   Permalink

   🙂 Nee, inderdaad, een tender bootje misschien. Dank!

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.