Update: Storm speelt cruiseschip Oriana parten in Southampton

Oriana (Foto: P&O Cruises)
Oriana (Foto: P&O Cruises)

Het cruiseschip Oriana is er dinsdagochtend vanwege de zware storm niet in geslaagd om aan te meren bij de Ocean Terminal in Southampton. Ondanks dat het schip van de Britse rederij P&O Cruises werd begeleid door twee sleepboten raakte het bij een poging de kade. De Oriana was daardoor genoodzaakt om uit te wijken naar de nabijgelegen Queen Elizabeth II terminal. P&O Cruises is in afwachting tot de wind gaat zakken, waarna de Oriana alsnog kan vastleggen op haar geplande plek en de 1.800 passagiers kunnen ontschepen. De verwachting is dat dat pas vanavond zal plaatsvinden. Het cruiseschip is net teruggekeerd van een cruise van 2 weken om de zonsverduistering te aanschouwen. Inscheping voor de volgende cruise naar Guernsey en Belgie start 24 uur later. Passagiers voor deze cruise ontvangen hiervoor 50% van hun cruisebedrag terug.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​