Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Maiden call Celebrity Silhouette in thuishaven Amsterdam

Zondagochtend vroeg (rond 04:40 uur) arriveerde het cruiseschip Celebrity Silhouette voor de eerste keer in haar nieuwe (tijdelijke) thuishaven Amsterdam. Het betekende de eindbestemming van een 15-daagse transatlantische cruise vanuit Fort Lauderdale, Florida. De ‘maiden call’ van het schip uit de Solstice klasse van het Britse Celebrity Cruises werd aan boord gevierd met de traditionele ‘plaque ceremony’. Even na 17:00 uur vertrok het 2.886 passagiers tellende schip alweer uit de hoofdstad voor een 14-daagse cruise naar de Oostzee. Het is de eerste van in totaal 10 afvaarten vanuit Amsterdam.

De Celebrity Silhouette (122.000 brutoton) is in Amsterdam de opvolger van de Celebrity Constellation die de afgelopen jaren vanuit de hoofdstad meerdere cruises per jaar maakte naar Noord-Europa. De vervanging betekent een stijging in capaciteit per afvaart (2.886 t.o.v. 2.170 passagiers). De Celebrity Silhouette is gebouwd in 2011 en behoort tot de nieuwste generatie schepen in de vloot van Celebrity Cruises.

Klik hier voor meer informatie, video’s en recensies van het cruiseschip Celebrity Silhouette.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger