Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Ontmoeting 3 Queen’s van Cunard in Southampton

Foto: James Morgen
Foto: James Morgen

Zondagmiddag vond in Southampton het eerste grote evenement plaats in het kader van het 175-jarige bestaan van de Britse cruisemaatschappij Cunard. De drie cruiseschepen uit haar vloot, Queen Elizabeth, Queen Victoria en Queen Mary 2, meerden ‘s ochtends aan in hun thuishaven als slotstuk van hun wereldcruises die in januari van dit jaar startten. Het was de vierde keer in de historie van de rederij dat de drie Queen’s elkaar ontmoeten in Southampton. Nadat de 3 kapiteins hadden bijgekletst op het vlaggenschip Queen Mary 2 gingen ze in de namiddag weer met hun schepen hun eigen weg. In een speciale formatie namen ze in de zeestraat Solent afscheid van elkaar. De volgende ontmoeting laat niet lang op zich wachten. Op 25 mei zullen ze elkaar weer treffen op de rivier de Mersey bij Liverpool.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!