Cruisereiziger
Verkoop/koop

Overname Crystal Cruises door Genting Hong Kong rond

Crystal Serenity
Crystal Serenity in Amsterdam

Luxe cruisemaatschappij Crystal Cruises is vrijdag definitief overgenomen door Genting Hong Kong (GHK) dat weer onderdeel uitmaakt van de Genting Group. GHK, tevens eigenaar van Star Cruises en groot aandeelhouder van Norwegian Cruise Line, betaalt 550 miljoen Amerikaanse dollars aan Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. Tan Sri Lim Kok Thay wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Crystal Cruises. Hij bekleedde voorheen de functies van uitvoerend voorzitter van de Genting Group en bestuursvoorzitter van Norwegian Cruise Line. Edie Rodriquez en Thomas Mazloum maken daarnaast promotie binnen de rederij naar respectievelijk de functies van CEO en COO.

De vloot van Crystal Cruises bestaat momenteel uit twee cruiseschepen de Crystal Symphony en Crystal Serenity. Een nieuw derde schip staat in de planning.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger