Overname Crystal Cruises door Genting Hong Kong rond

Crystal Serenity
Crystal Serenity in Amsterdam

Luxe cruisemaatschappij Crystal Cruises is vrijdag definitief overgenomen door Genting Hong Kong (GHK) dat weer onderdeel uitmaakt van de Genting Group. GHK, tevens eigenaar van Star Cruises en groot aandeelhouder van Norwegian Cruise Line, betaalt 550 miljoen Amerikaanse dollars aan Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. Tan Sri Lim Kok Thay wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Crystal Cruises. Hij bekleedde voorheen de functies van uitvoerend voorzitter van de Genting Group en bestuursvoorzitter van Norwegian Cruise Line. Edie Rodriquez en Thomas Mazloum maken daarnaast promotie binnen de rederij naar respectievelijk de functies van CEO en COO.

De vloot van Crystal Cruises bestaat momenteel uit twee cruiseschepen de Crystal Symphony en Crystal Serenity. Een nieuw derde schip staat in de planning.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​