Cruisereiziger
BouwCruisemaatschappijKunstNieuwe cruiseschepen

AIDA Cruises feliciteert de AIDA kusmond ontwerper Feliks Büttner

Feliks_Buettner_AIDAdiva (1)Twintig jaar geleden heeft tekenaar Feliks Büttner voor de eerste keer een AIDA schip ‘aan het lachen gemaakt’. De Rostocker kunstenaar heeft de markante lippen, ogen en golven op de boeg van de AIDA schepen ontworpen. Inmiddels zijn ze het herkenningsteken dat AIDA in de gehele wereld beroemd heeft gemaakt. Elf schepen zijn voorzien van de lachende kusmond en ook het nieuwste schip, de AIDAprima, heeft haar kusmond een aantal weken geleden ontvangen. AIDA feliciteert de kunstenaar hartelijk met zijn 75e verjaardag: “Namens het gehele AIDA team bedanken we Feliks Büttner hartelijk voor de meer dan 20 jaar durende  nauwe samenwerking.Wij waarderen zijn prestaties als kunstenaar enorm,” zegt Michael Ungerer, directeur van AIDA Cruises. “Feliks Büttner heeft door zijn geniale scheepsbeschilderingen de AIDA vloot mede vormgegeven.”

Afgelopen zondag werd naar aanleiding van de 75e verjaardag van Büttner een tentoonstelling geopend in de Rostocker Kunsthalle. De jarenlange samenwerking met AIDA Cruises krijgt veel ruimte in de tentoonstelling. Voor de eerste keer is bijvoorbeeld het drieluik te zien, dat de kunstenaar exclusief voor de AIDAprima gemaakt heeft. De drieluik is een schilderij van 2,30 bij 2,70. en toont de bekende AIDA kusmond. Feliks Büttner zal bij de maidenvoyage van de AIDAprima vanaf 1 oktober 2015 aan boord zijn van het schip en live demo’s geven van zijn schilderkunst.

Werken van de kunstenaar zijn vanaf nu ook te bestellen in de AIDA Online Shop op www.aida-onlineshop.de.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger