Cruisereiziger
Doop

Viking Star gedoopt in het Noorse Bergen

Viking Star @ Viking Cruises
Viking Star @ Viking Cruises

Op de dag dat Noorwegen een nationale feestdag had, vierde Viking Ocean Cruises de doop van haar nieuwe schip Viking Star in Bergen. Het is het eerste cruiseschip voor de rederij die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de wereld van de riviercruises. De 72-jarige Noorse CEO van het bedrijf, Torstein Hagen, heeft een speciale band met de zeemansstad. Op 33-jarige leeftijd kreeg hij er de leiding over Bergen Line, die een aandeel had in Royal Viking Line. Hun eerste schip, Royal Viking Star, was een inspiratiebron voor de huidige Viking Star. Het oude schip lag toevalligerwijs ook in de haven van de fjordenstad onder de naam Black Watch van Fred Olsen Cruise Lines.

‘Met dit schip is de cirkel rond’, aldus Hagen tijdens de feestelijke ceremonie, waarbij de burgemeester van Bergen, Trude Drevland als doopmoeder fungeerde. De doop werd opgeluisterd door een concert met internationale sterren die allen uit Bergen komen; onder andere de Noorse sopraan Sissel, acteur  Bjarte Hjelmeland en violist Charlie Siem. Ze traden op vlak voor het schip op een podium zodat rond de 20.000 mensen van Bergen konden genieten van het spektakel. Zij waren ook getuige van een prachtig vuurwerk als slotstuk. De Viking Star is 47.800 brutoton, uitgerust met 465 hutten en biedt plaats aan 930 passagiers. Het draagt de Noorse vlag en staat geregistreerd in Bergen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)