Cruisereiziger
Uncategorized

Emiel de Vries wordt eerste kapitein van MS Koningsdam

emiel de vriesKapitein Emiel de Vries wordt de kapitein van het gloednieuwe MS Koningsdam van de Holland America Line. Sinds 1997 is hij bij de rederij en klom hij op van vierde officier tot kapitein. Inmiddels stond hij als kapitein aan het roer van het MS Amsterdam, MS Eurodam, MS Nieuw Amsterdam , MS Rotterdam en MS Zuiderdam. De Vries woont  nu tijdelijk nabij Venetië, dichtbij de Fincantieri werf waar het MS Koningsdam momenteel wordt gebouwd.Sinds 2014 houdt hij zich bezig met het nieuwbouw project en heeft hij deelgenomen aan het ontwerp van de navigatie – uiteraard zijn ‘kantoor’ aan boord.

“Met zijn kennis, ervaring en toewijding, is kapitein De Vries de perfecte keuze om aan het roer te staan wanneer het MS Koningsdam aan de wereld gepresenteerd wordt, ” zegt Orlando Ashford, directeur van Holland America Line, “Het leiderschap en de gratie waarmee kapitein De Vries interactie heeft met gasten en personeel, zal enorm bijdragen aan het succes van ons nieuwe schip.”

Emiel de Vries groeide op ten oosten van Amsterdam en studeerde af aan de Hogere Zeevaart School in Amsterdam met specialisaties in navigatie en techniek. De Vries kwam in contact met de Holland America Line in 1995 toen hij als kadet stage liep op de voormalige MS Noordam. Sindsdien is hij bij de rederij gebleven en voer op elke klasse schepen van de Holland America Line.

“Het is een eer om als eerste kapietein benoemd te worden van de nieuwe Koningsdam, en ik weet zeker dat de introductie van het schip een van de hoogtepunten van mijn carriere zal worden,” zegt Emiel de Vries. “Door nu al op de scheepswerf aanwezig te zijn, krijg ik veel inzicht in alle gebieden aan boord. Ik kijk er naar uit om de eerste gasten aan boord te ontvangen tijdens het inaugurele seizoen.

Wanneer hij niet in Italië bij de werf is, woont hij samen met zijn vrouw Susan en hun dochter in Barrie, Ontario (Canada).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)