Nieuwe vijfmaster voor Star Clippers in 2017

vijfmasterZeilcruise rederij Star Clippers heeft bekendgemaakt dat het de opdracht heeft gegeven voor een nieuw zeilschip. Dit vierde schip is de eerste nieuwbouw sinds de Royal Clipper is opgeleverd in juli 2000. Het nieuwe schip wordt het grootste schip voor Star Clippers met plek voor 300 passagiers. In de tweede helft van 2017 vindt de oplevering plaats bij de Brodosplit scheepswerf in Split, Kroatië. Het nieuwe tallship zal een vijfmaster worden met vierhoekige zeilen. Ze zal een bijna-replica worden van het schip France II uit 1911 en het grootste schip ooit dat gebouwd is met vierhoekige zeilen (6.350 m2). Daarmee wordt het nieuwe schip groter dan het grootste schip nu in de vloot, de Royal Clipper.

Mikael Krafft, oprichter en eigenaar van Star Clippers, zegt: “We hebben al eerder de vijfmaster Royal Clipper laten bouwen, waarvan de bouw beïnvloed is door het schip Preussen. Dit keer wilden we een schip bouwen dat geïnspireerd werd door het schip France II. Het tuig zal identiek zijn en de afmetingen ongeveer hetzelfde. Uiteraard hebben we aanpassingen gemaakt zodat dit het mooiste en grootste passagier zeilschip wordt.” Het nieuwe schip krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Uiteraard komt er een een groot aantal keuzemogelijkheden aan hutten (150 stuks), inclusief 34 suites met balkon en 4 ownersuites. Het restaurant biedt een open zitting. Op het schip komen de geliefde plekken van de andere schepen terug, zoals de intieme bibliotheek, het boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild.

Boekingen zijn te maken in de loop van 2016.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.