Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Video: Spectaculaire rivierdans cruiseschepen Cunard in Liverpool

 

De drie Queen’s van Cunard, Queen Mary 2 , Queen Victoria en Queen Elizabeth, troffen elkaar vandaag in hun spirituele thuisbasis Liverpool in het kader van het 175-jarig bestaan van de Britse cruisemaatschappij. Als saluut naar de stad voerden de 3 cruiseschepen, de gehele vloot, op de rivier de Mersey diverse manoeuvres, een ‘rivierdans’, in formatie. Zij deden dit ter hoogte van het Cunard Building, het oude Cunard hoofdkantoor dat 50 jaar dienst heeft gedaan tot 1967.

Honderd duizenden mensen stonden aan beide kanten van de rivier om dit spektakel te aanschouwen. Dit historische moment was live te zien via internet. Van 12:30-14:00 uur lokale tijd (13:30-15:00 uur Nederlandse tijd) werden er rechtstreeks helikopter beelden vertoond van de 3 cruiseschepen in formatie, live en opgenomen interviews van de voorbereidingen en reacties uit het publiek.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 gedachten over “Video: Spectaculaire rivierdans cruiseschepen Cunard in Liverpool

  • Scherp Theo. 🙂 Het betreft lokale tijd, dus we moeten er een uur bij optellen. Bericht heb ik aangepast/aangevuld. Dank!

  • Uhh……

    Het is in Nederland nu zomertijd. Dus GMT + 2 uur !!!!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger