Cruisereiziger
Bestemmingen

Star Clippers naar Thailand, Maleisië en Singapore in 2016/2017

Star Clipper Tall-schip cruiserederij Star Clippers keert terug voor een winterseizoen in Thailand, Maleisië en Singapore. Vanaf december 2016 tot en met april 2017 vaart de Star Clipper naar Phuket waar ze achtdaagse cruises zal maken.  Ook in 2009/2010 voer de rederij in hetzelfde gebied. De Star Clipper (170 passagiers) eindigt in 2016 haar zomerseizoen in de Middellandse Zee waarna ze via het Suez Kanaal en Sri Lanka naar haar tijdelijke thuishaven Phuket in Thailand gaat. Het zeilschip vaart twee routes, noordelijk en zuidelijk. Ook zijn er zeven cruises met vertrek of eindpunt in Singapore. Op alle routes worden vele eilanden met prachtige stranden en onderwaterwereld nabij de kust van Phuket verkend, die alleen per schip kunnen worden bereikt. De routes zijn: Noordelijke route vanaf Phuket:

 • Ko Surin National Marine Park, vijf beboste eilanden met exclusieve stranden en spectaculaire onderwaterwereld
 • The Similan Islands,  een archipel van koraal en graniet met helder water en veel wildlife
 • Ko Rok Nok, een onbewoond eiland met prachtige riffen
 • Langkawi in Malaysia, met prachtige stranden en tempels
 • Ko Kradan, een “laid-back” beach resort
 • Phang Nga Bay, met spectaculaire kalksteenrotsen en verborgen grotten

Zuidelijke route vanaf Phuket:

 • Ko Butang, met prachtige stranden en eerste klas snorkelen
 • Penang, met koloniale geschiedenis
 • Ko Adang, een klein onberoerd eiland in het Tarutao National Marine Park
 • Ko Rok Nok, een onbewoond eiland met ongelooflijk mooi rif
 • Phang Nga Bay, met spectaculaire kalksteenrotsen en verborgen grotten
 • Similan Islands, een archipel van koraal en graniet met helder water en veel wildlife.

Mikael Krafft, eigenaar van Clippers: “We hebben lang gewacht met het brengen van deze routes en nu we terugkeren naar Azie verkennen we stranden eilanden en andere plekken die nog nooit door een ander cruiseschip zijn bezocht. We hebben 15 jaar ervaring om te weten hoe populair deze cruises zijn onder natuurliefhebbers en zeilliefhebbers.”

De andere schepen in de vloot, Star Flyer en Royal Clipper, varen in datzelfde seizoen Cuba cruises vanuit Havana en Cienfuegos. Daarnaast brengen zij langere cruises naar bijvoorbeeld St. Maarten en het Panamakanaal. De Royal Clipper gaat vanuit Barbados. Boekingen zijn mogelijk vanaf juni 2015.

Cruises van Star Clippers zijn in Nederland onder andere boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger