Cruisereiziger
Statistieken

Australische cruisemarkt verbreekt records

CLIA AustralasiaAustralië is het eerste land ter wereld in de geschiedenis van het cruisen dat een marktpenetratie heeft bereikt van meer dan 4%. In 2014 maakte 4,2% van alle Australiërs een cruise. Dat blijkt uit statistieken die de CLIA Australasia begin deze week bekend maakte. Ook de barrière van 1 miljoen Australische cruisepassagiers werd doorbroken, 6 jaar eerder dan verwacht. Vorig jaar stapten 1.003.256 ‘Aussies’ aan boord. Dat betekende een stijging van 20,4% ten opzichte van een jaar eerder. Australië is daarmee de snelst groeiende cruisemarkt ter wereld, gevolgd door Frankrijk met 13,6%. Qua grootte staat de Australische cruisemarkt nu op de vierde plaats. Het is goed voor 4,5% van het totaal aantal cruisereizigers ter wereld. De Zuid-Pacific is daarbij het populairste vaargebied. CLIA Australasia heeft zich als nieuw doel gesteld om in 2020 twee miljoen Australiërs aan het cruisen te krijgen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!