Cruisereiziger
Ongeval

Riviercruiseschip op Yangtze rivier in China gezonken

Bij een scheepsongeval op de rivier Yangtze zijn meer dan honderd passagiers om het leven gekomen. Het riviercruiseschip „Dongfangzhixing“ (Eastern Star) was met 458 passagiers in zwaar onweer gekomen en snel gezonken. Hulpdiensten konden in ieder geval 15 (van de 411) passagiers en  personeelsleden redden. De kapitein en de Chief Engineer behoren bij de overlevenden, maar zijn direct opgepakt door de politie.

Tijdens zwaar onweer met hevige regen en forse windstoten ging het mis. Het schip kapseizde en zonk binnen een paar minuten. Bij de reddingsoperatie die zich bij hevige regenval voltrok, waren meer dan 50 schepen en 3000 mensen betrokken. Er zijn nog overlevenden in het schip die met signalen van zich laten horen. De passagiers (veelal op leeftijd) waren afkomstig van een Chinese reisgroep Shanghai Xiehe TtravelAgency. Zij hadden het 11-jaar oude schip gecharterd voor een cruise die op 28 mei vanuit Nanjing was gestart. Het schip (76,5 meter lang en 11 meter breed, 534 passagiers) is eigendom van de Chinese ferry bedrijf Chongqing Oriental Ferry Company, dat naar verluid in financiële problemen verkeert.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger