Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line in 2015-2016 met 7 cruiseschepen door Panama Kanaal

HAL_MA_PanamaCanalHolland America Line zal in het cruiseseizoen 2015-2016 met zeven cruiseschepen transits maken door het Panama Kanaal. Van september 2015 tot en met mei 2016 zullen het MS Amsterdam, MS Maasdam, MS Nieuw Amsterdam, MS Oosterdam, MS Veendam en MS Westerdam in totaal 11 volledige doortochten varen van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan vanuit 6 verschillende vertrekhavens. Passagiers kunnen inschepen in Boston, Fort Lauderdale, San Diego, San Francisco, Seattle en Vancouver. Tijdens de 14- tot 22-daagse cruises worden o.a. Mexico, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en de Caribbean met het prive-eiland Half Moon Cay aangedaan. Naast de volledige doorvaart biedt Holland America Line met het MS Zuiderdam nog 14 kortere cruises van 10- tot 11 dagen in de periode van november 2015 tot april 2016 aan met gedeeltelijke doorvaart. Naast verkenning van het kanaal Gatun Lake staan ook stops in het zuidelijk gedeelte van de Caribbean zoals Aruba, Bonaire, Colombia, Costa Rica, Curacao, Kaaimaneilanden, Panama en Half Moon Cay op het programma.

De 44.500 passagiers die in totaal mee zullen varen door het Panama Kanaal kunnen genieten van het ‘On Location’ programma. Door middel van lezingen, presentaties, eten en entertainment maken ze kennis met de lokale gebruiken en tradities. Bij de tocht door het Panama Kanaal vertelt een historicus over de geschiedenis en de bouw van de beroemde passage. Een Panamese markt en buffet op het Lido-dek zijn een hoogtepunt van de reis, waarbij de gasten kunnen genieten van lokale delicatessen. ‘De fascinerende werking van het Panamakanaal te aanschouwen vanaf het dek van een schip van Holland America Line is de ultieme manier om een van de grootste technische wonderen van de wereld te ervaren. Met 25 afvaarten bieden we meer manieren om het Panama Kanaal te ontdekken dan elke andere maatschappij’, aldus president van Holland America Line Orlando Ashford.

Bekijk deze cruises bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)