Cruisereiziger
CruisemaatschappijGoede doelen

Carnival Corporation start cruisemaatschappij voor vrijwilligerstoerisme

fathom-logo-200x155Carnival Corporation heeft vandaag een nieuwe cruisemaatschappij met de naam Fathom gelanceerd die volledig in het teken staat van vrijwilligerstoerisme. Het wordt het tiende merk van het Amerikaanse bedrijf. Vanaf april 2016 zullen wekelijks cruises voor vrijwilligers worden gemaakt vanuit Miami naar Amber Cove in de Dominicaanse Republiek. Afhankelijk van hun passies, interesses en vaardigheden hebben reizigers de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan activiteiten met een maatschappelijke, sociale impact zowel aan boord als op het vaste land. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met lokale (hulp)organisaties en bevolking ten behoeve van een blijvende impact.

Het eerste cruiseschip dat hiervoor wordt ingezet is de Adonia, dat plaats biedt aan 710 passagiers. Het schip komt over van dochtermaatschappij P&O Cruises en zal eerst nog een renovatie ondergaan tijdens droogdok in maart 2016. De faciliteiten aan boord zullen worden aangepast aan deze nieuwe manier van reizen, zoals geografisch geinspireerde menu’s, muziek en andere culturele ervaringen. Tevens worden er trainingen gegeven om reizigers voor te bereiden op het uitvoeren van hun sociale activiteiten in de Dominicaanse Republiek. Prijzen voor een 7-daagse reis starten vanaf 1.540 dollar per persoon voor een buitenhut, inclusief excursies, maar exclusief fooien en drank.

Zie www.fathom.org voor meer informatie over deze nieuwe cruisemaatschappij van Carnival Corporation.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger