Cruisereiziger
DrankpakketEten en drinken

Flesjes verboden aan boord mee te nemen bij Carnival Cruise Lines

Carnival LegendDeze week heeft Carnival Cruise Lines bekendgemaakt dat per 9 juli 2015 passagiers geen flesjes water, frisdrank of andere non-alcoholische drankjes in flessen mee aan boord mogen nemen. Passagiers mogen wel deze drankjes meenemen in blik of in drinkpakjes. Uiteraard kunnen passagiers bijvoorbeeld water van te voren aankopen bij de rederij en deze laten bezorgen in de hut.

Carnival is tot deze maatregelen gekomen vanwege verschillende incidenten waarbij passagiers alcohol aan boord smokkelden. Veiligheidspersoneel checkt al deze flesjes en dat zorgt voor vertraging bij het inchecken.

“Dit is iets waarmee we al enige tijd kampen,” zegt persvoorlichter Jennifer de la Cruz.”Onze zorg is de veiligheid van de gasten en het verminderen van het risico van een incident dat te maken heeft met het binnensmokkelen van alcohol.”

Al in 2007 voerde Carnival een dergelijke maatregel in maar trok dit enige maanden later snel in. Deze keer biedt de rederij aan boord een aantal kortingsacties voor de aanschaf van water in flesjes. Overigens zijn de regels voor het meebrengen van wijn niet gewijzigd. Passagiers van 21 jaar en ouder mogen nog steeds 1 fles per persoon in hun handbagage aan boord meenemen.

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger