Flesjes verboden aan boord mee te nemen bij Carnival Cruise Lines

Carnival LegendDeze week heeft Carnival Cruise Lines bekendgemaakt dat per 9 juli 2015 passagiers geen flesjes water, frisdrank of andere non-alcoholische drankjes in flessen mee aan boord mogen nemen. Passagiers mogen wel deze drankjes meenemen in blik of in drinkpakjes. Uiteraard kunnen passagiers bijvoorbeeld water van te voren aankopen bij de rederij en deze laten bezorgen in de hut.

Carnival is tot deze maatregelen gekomen vanwege verschillende incidenten waarbij passagiers alcohol aan boord smokkelden. Veiligheidspersoneel checkt al deze flesjes en dat zorgt voor vertraging bij het inchecken.

“Dit is iets waarmee we al enige tijd kampen,” zegt persvoorlichter Jennifer de la Cruz.”Onze zorg is de veiligheid van de gasten en het verminderen van het risico van een incident dat te maken heeft met het binnensmokkelen van alcohol.”

Al in 2007 voerde Carnival een dergelijke maatregel in maar trok dit enige maanden later snel in. Deze keer biedt de rederij aan boord een aantal kortingsacties voor de aanschaf van water in flesjes. Overigens zijn de regels voor het meebrengen van wijn niet gewijzigd. Passagiers van 21 jaar en ouder mogen nog steeds 1 fles per persoon in hun handbagage aan boord meenemen.

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.