Cruisereiziger
Cruiseterminal

Derde cruiseterminal in Hamburg officieel in gebruik genomen

Erstanlauf  AIDAbellaHet gebouw is al sinds 23 mei in bedrijf met het aanmeren van het eerste cruiseschip AIDAbella, maar dinsdag vond de officiele opening plaats van de derde cruiseterminal in Hamburg, het Cruise Center Steinwerder. Symbolisch voor de nauwe samenwerking bij de totstandkoming legden Jens Meier (CEO van Hamburg Port Authority) en Michael Eggenschwiler (CEO van de luchthaven van Hamburg) een zeemansknoop. In totaal nam de bouw van het moderne complex op de Kronprinzkai 198 dagen in beslag. In juli 2014 ging de eerste schop in de grond. De gehele operatie kostte 64 miljoen euro, 16 miljoen minder dan oorspronkelijk ingeschat.

De nieuwe terminal heeft een totale oppervlakte van 9.000 vierkante meter met twee aparte gebouwen waar zowel aankomende als vertrekkende passagiers (per aanloop 4.000) ontvangen kunnen worden. De Kronprinzkai in Steinwerder is geschikt gemaakt om moderne cruiseschepen met een diepgang tot 13 meter te verwelkomen (o.a. de nieuwe AIDAprima vanaf april 2016).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger