Derde cruiseterminal in Hamburg officieel in gebruik genomen

Erstanlauf  AIDAbellaHet gebouw is al sinds 23 mei in bedrijf met het aanmeren van het eerste cruiseschip AIDAbella, maar dinsdag vond de officiele opening plaats van de derde cruiseterminal in Hamburg, het Cruise Center Steinwerder. Symbolisch voor de nauwe samenwerking bij de totstandkoming legden Jens Meier (CEO van Hamburg Port Authority) en Michael Eggenschwiler (CEO van de luchthaven van Hamburg) een zeemansknoop. In totaal nam de bouw van het moderne complex op de Kronprinzkai 198 dagen in beslag. In juli 2014 ging de eerste schop in de grond. De gehele operatie kostte 64 miljoen euro, 16 miljoen minder dan oorspronkelijk ingeschat.

De nieuwe terminal heeft een totale oppervlakte van 9.000 vierkante meter met twee aparte gebouwen waar zowel aankomende als vertrekkende passagiers (per aanloop 4.000) ontvangen kunnen worden. De Kronprinzkai in Steinwerder is geschikt gemaakt om moderne cruiseschepen met een diepgang tot 13 meter te verwelkomen (o.a. de nieuwe AIDAprima vanaf april 2016).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.