Nieuw schip “Norway Explorer” voor Hurtigruten

MSMidnattsol_-Joerg_Terhart_GI
MS Midnatsol

Hurtigruten heeft een schip aangekocht voor in haar vloot. Het schip, de Norway Explorer, vervangt het MS Midnatsol in het winterseizoen 2016/2017. Het schip biedt plek voor 320 passagiers en zal de oorspronkelijk geplande routes van het MS Midnatsol varen. Laatstgenoemde schip zal in Antarctica worden ingezet naast de MS Fram die daar ook cruises maakt.

De Norway Explorer is momenteel onderweg van Portugal naar Noorwegen waar het een renovatie zal krijgen. Onder andere een renovatie aan het interieur van het schip en een versterkte boeg. Het schip heeft slechts 180 hutten en brengt het aantal schepen in de vloot van Hurtigruten op 13.

Het schip (7.000 ton)  is in 2009 in Portugal gebouwd als ferry met de naam Atlantida voor gemotoriseerd verkeer en passagiers tussen Portugal en de Azoren. Het schip is echter nooit in gebruik genomen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.