Grootste cruiseschip ooit voor Amsterdam aangekomen: MSC Splendida

mscsplendida_001Op 1 juli  meerde onder een strakblauwe hemel en heerlijk zonnetje rond negen uur de MSC Splendida, het vlaggenschip van MSC Cruises, voor de eerste maal aan bij Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Het schip heeft een lengte van 333 meter en een breedte van 38 meter. Het is daarmee het grootste cruiseschip van de rederij en tevens het grootste cruiseschip ooit dat aanmeerde in Amsterdam. Het kreeg dan ook een groots onthaal met erewater van de havenautoriteiten. Vanwege de ‘maiden call’ vond later in de ochtend aan boord de traditionele Plaque & Key ceremonie plaats.

De MSC Splendida bleef de gehele dag aan de kade liggen en vertrok de volgende morgen vroeg om 06:00 uur.Het schip was bezig aan een 13-daagse cruise van en naar Hamburg, waarbij diverse plaatsen in Schotland en IJsland worden aangedaan.

Op 27 juli en 10 september 2015 komt de MSC Splendida nog eens naar Amsterdam en blijft telkens een nachtje aan de kade liggen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)