Provincie Friesland investeert in uitbreiding Cruise Port Harlingen

SeaDream I
SeaDream I

De provincie Friesland hecht grote waarde aan de ontwikkeling van een cruisehaven in Harlingen. Daarom stelt zij hiervoor € 733.000 beschikbaar. De Nieuwe Willemshaven in Harlingen wordt gebaggerd tot 8,5 meter diepte en krijgt een drijvende steiger van 180 meter lang. Hierdoor kunnen cruiseschepen tot 160 meter in Harlingen aanleggen. Cruise Port Harlingen wordt hierdoor dé ontvangsthaven voor internationale cruiseschepen in Friesland. Sinds 2012 is de gemeente Harlingen bezig zich te ontwikkelen als Cruise Port Harlingen. De cruise-industrie ontwikkelt zich wereldwijd, ook in West-Europa zijn er forse groeicijfers. De cruise-industrie zoekt daarom unieke locaties met charmante stadscentra en excursiemogelijkheden. Omdat de historische stadskern op een steenworp afstand van de haven ligt, is er grote interesse in Harlingen. De maatschappijen willen graag met cruiseschepen tot 160 meter in de Friese havenstad aanmeren. Een essentiële stap hiervoor is de ontwikkeling van goede faciliteiten om deze cruiseschepen te ontvangen. De totale investering is bijna € 3 miljoen.Cruise Port Harlingen is onderdeel van de opwaardering van de gehele Willemshaven. Harlingen wil nog meer toeristen verwelkomen in de stad. De Willemshaven leent zich hier uitstekend voor en heeft de potentie een gebied te worden met internationale uitstraling waar de watersporter, toerist, ondernemer én Harlinger graag verblijft. Naast de ontwikkeling van de cruisefaciliteiten, wordt ook gewerkt aan een jachthaven en een belevingscentrum. De plannen zijn een gezamenlijk initiatief van de gemeente Harlingen en het Friese Merenproject van de provincie Friesland.

Vorig jaar en dit jaar bezocht expeditieschip National Geographic Explorer de stad Harlingen. In 2014 bezocht ook ultraluxe cruiseschip Seadream I de Friese wateren.

Bron: Provincie Friesland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)