MS Rotterdam voor 100e keer gearriveerd in Rotterdam

IMG-20150704-WA0000Vanmorgenvroeg is het cruiseschip MS Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line, voor de 100e keer aangekomen in Rotterdam. Het werd feestelijk onthaald door havenboten die het schip en haar gasten met een waterboog verwelkomden. De mijlpaal werd ‘s ochtends uitgebreid aan boord gevierd. Daarbij was Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet Der Nederlanden als eregast als voormalig doopvrouwe. Zij arriveerde rond 10:45 uur bij de cruiseterminal, waar een optreden plaats vond van het kinderkoor ZangExpress. Begeleid door Mai Elmar, directeur Cruise Port Rotterdam, ging ze vervolgens naar het theater op het schip. Cruise director Michael Langley begroette het gezelschap waarna Nico Bleichrodt (HAL Nederland), Stein Kruse (Holland America Line Group) en kapitein Marco Carsjens een aantal woorden spraken. Mai Elmar had de eer om een plaquette aan genodigden uit te reiken ter ere van de 100e komst.

Speciale gasten waren onder andere Lee Towers en astronaut André Kuipers die bovendien als gast zullen meevaren op het MS Rotterdam wanneer het schip een reis maakt naar de Middellandse Zee. Bekende zangeres en Voice winnaar van 2013, Iris Kroes betoverde iedereen in de Showroom at Sea met haar prachtige zang en harpspel. Zij is regelmatig als gast entertainer aan boord van de Holland America Line schepen. De genodigden genoten vervolgens van een lunch in de Main Dining Room. Omstreeks 16:00 uur vertrekt de jubilaris voor een 7-daagse cruise naar de Noorse fjorden met stops in Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen.

‘Voor elk schip is een 100ste aankomst een grote mijlpaal, maar als het schip ook nog eens vernoemd is naar de stad en de rederij een diepgewortelde geschiedenis heeft met het land, worden de redenen voor een feest erg groot,” aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “We waren zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden aan boord was om ‘haar’ schip te eren. We danken iedereen die naar Rotterdam is gekomen om hulde te brengen aan de Rotterdam op deze bijzondere dag’.

Cruisereiziger.nl is vandaag aan boord en zal via de website, facebook en twitter verslag doen van de festiviteiten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)