Opening vernieuwde cruiseterminal in Rotterdam

Cruiseterminal Rotterdam
De nieuwe loopbrug die vorig jaar in gebruik werd genomen

Woensdagavond heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de vernieuwde Cruiseterminal van Rotterdam heropend.  Dit deed hij samen met Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam. “De aankomst van een cruiseschip in het centrum van Rotterdam is een altijd een belevenis. De aankomsten zijn goed voor de stad en de haven, maar ook voor de lokale economie”, aldus Aboutaleb.

De gemeente Rotterdam is eigenaar van de voormalige historische passagiers terminal van de Holland America Line. In 2011 werd het een nationaal monument. Het gebouw is geheel gerenoveerd; de stalen raamkozijnen, nieuwe ramen, isolatie en een vergroting van de kofferafhandeling. Bovendien werd vorig jaar, al voor de komst van de Oasis of the Seas, een nieuwe passagiersbrug geopend met nieuwe ondergrond en extra vrachtruimte aan de kade.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)