Select Voyages doopt nieuw riviercruiseschip MS Charles Dickens

Woensdag vond aan het einde van de middag in de haven van Werkendam de doop plaats van het nieuwe riviercruiseschip van rederij Select Voyages. Het vijfsterren schip, dat gaat varen onder de naam MS Charles Dickens, is het negende schip in de vloot. Het is de tweede nieuwbouw in twee jaar tijd. Vorig jaar april lanceerde Select Voyages het zusterschip MS William Shakespeare. Scheepsbouwer Veka Shipbuilding uit Lemmer volbracht de bouw in 8 maanden. In december vorig jaar werd het eerste stuk staal gelegd van het 110-meter lange schip in het droogdok. Binnenkort zullen de eerste passagiers aan boord gaan in het Duitse Keulen.

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!