Carnival Corporation met Fathom naar Cuba

Carnival Corporation heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse ministeries van Financien en Handel om cruises te gaan maken naar Cuba. Het bedrijf is van plan om cruisereizigers vanaf mei volgend jaar naar het Zuid-Amerikaanse land te brengen via haar onlangs gelanceerde merk Fathom, een cruisemaatschappij die in het teken staat van vrijwilligerstoerisme. Cuba is na de Dominicaanse Republiek de tweede bestemming voor deze nieuwe rederij. Vanuit Port Miami zullen afwisselend 7-daagse cruises naar deze landen worden gemaakt met het gerenoveerde cruiseschip MV Adonia (710 passagiers), dat daarvoor speciaal overkomt van zustermaatschappij P&O Cruises. De prijzen voor de Cuba-reizen, waarvan de verkoop reeds is gestart, beginnen bij 2.990 euro per persoon. Naar verwachting zullen er 3 stops worden gemaakt in Cuba. Aan boord zal Cubaans eten worden geserveerd (alle maaltijden inbegrepen), Cubaanse muziek worden gespeeld en Cubaanse film worden vertoond.

Onder het huidige Amerikaanse embargo mogen Amerikaanse cruisemaatschappijen geen cruises aanbieden in Cuba met alleen toerisme als uitgangspunt. Vanwege de humanitaire motieven is voor Fathom een uitzondering gemaakt. Buitenlandse cruiserederijen hebben hun pijlen ook gericht op Cuba als nieuwe trekpleister voor haar passagiers. Het Canadese Cuba Cruises, in haven van het Griekse Celestyal Cruises, is reeds actief in Cuba en MSC Cruises heeft recent bekendgemaakt het vanaf eind 2015 de MSC Opera stationeert in Havana. Deze cruises worden niet in Amerika aangeboden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)