Cruisereiziger
BouwKielleggingNieuwe cruiseschepen

Kiellegging nieuw Princess Cruises schip in Monfalcone

Royal Princess
Royal Princess – @ Princess Cruises

Op de Monfalcone scheepswerf van Fincantieri is vrijdag de kiel gelegd van het eerste cruiseschip van Princess Cruises dat speciaal gebouwd wordt voor de Chinese markt. Het is het derde schip in de ‘Royal Princess’ klasse. Oplevering staat gepland in 2017. Het schip (145.000 brutoton) zal plek gaan bieden aan 3.560 passagiers. De basis zal hetzelfde zijn als de zusterschepen Royal Princess en Regal Princess die op dezelfde werf werden gebouwd en respectievelijk in 2013 en 2014 in de vaart kwamen. Er zullen wel een aantal aanpassingen worden doorgevoerd voor de Chinese passagiers. Namens Princess Cruises waren Tony Kaufman, Julie Benson en Cherry Wang aanwezig. Fincantieri werd vertegenwoordigd door de directeur van de scheepswerf Attilio Dapelo.

Het nieuwe schip zal net als haar zusterschepen een prachtig atrium krijgen, een SeaWalk – de glazen brug – , een Princess Watercolour Fantasy – een fontein en muziek show ineen –  en het bekende Movies Under the Stars – een enorm filmscherm. Daarnaast borduurt Princess Cruises verder aan de Princess Class experience waarbij gasten deelnemen aan een cultureel – en entertainment programma met bijvoorbeeld een traditionele Engelse afternoon Tea, dineren op het balkon en ballroom dansen. Het schip krijgt het eerste jaar Shanghai als thuisbasis. De routes zijn nog niet bekend.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger