Meyer Werft maakt zich op voor uitdokken Norwegian Escape

Foto: Meyer Werft
Foto: Meyer Werft

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft meer informatie bekendgemaakt over het uitdokken van het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line, de Norwegian Escape op zaterdag 15 augustus 2015. De afgelopen weken vonden uitgebreide testen plaats van de beveiligingssystemen, de machine- en installatiebouw en afronding van het interieur in bouwdok II. Het uitdokken begint om 08:30 uur. Aansluitend worden de thrusters en stabilisatoren getest en de reddingsboten geinstalleerd. Daarna zal het aanmeren aan de pier in de haven van de scheepswerf. Daar worden met behulp van een mobiele kraan de schoorsteen en mast geplaatst.

Voordat de Norwegian Escape kan aanmeren bij de pier zal eerst het eerste drijvende deel van de Ovation of the Seas van de kant dienen te worden getrokken. Tevens zal het tweede drijvende deel van dit toekomstige cruiseschip van Royal Caribbean uit het bouwdok II moeten worden uitgedokt. Dat zal naar verwachting vrijdagmiddag al gebeuren. Na het uidokken van de Norwegian Escape zullen beide delen van de Ovation of the Seas het bouwdok II ingaan zodat de bouw kan worden voortgezet. In het voorjaar van 2016 dient de Ovation of the Seas gereed te zijn.

Aan de pier van de Meyer Werft worden de volgende dagen de laatste werkzaamheden en testen op het schip uitgevoerd. Enkele dagen later zullen de eerste bemanningsleden inschepen om zich vertrouwd te maken met het schip en de diverse systemen en apparatuur. Midden september volgt vervolgens de Eemstocht richting Noordzee, waar de zeewaardigheid van de Norwegian Escape wordt getest. De Norwegian Escape (164.400 brutoton) heeft een totale lengte van 325,9 meter en is 41,4 meter breed. Het is gebouwd volgens de huidige veiligheidsnormen en voldoet aan alle laatste milieuvoorschriften.

Cruises zijn vanaf  €249 onder andere boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

“]

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!