Cruisereiziger
Uitdokken

Norwegian Escape succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Norwegian Escape5

Op zaterdagmorgen 15 augustus is de Norwegian Escape uitgedokt uit de bouwhal bij de Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Patrick stuurde ons de eerste prachtige foto’s van de boeg die artiest Guy Harvey ontworpen heeft voor rederij Norwegian Cruise Line. De schildering van een lengte van meer dan 300 meter, over de hele boeg van voor naar achter, stelt een zee voor vol met zeedieren zoals een gigantische rog, schildpadden, haaien en vele tropische vissen

Het schip is na het uitdokken aan de pier van de werf vastgemaakt en werden vervolgens de schoorsteen en mast geplaatst. De komende maand plaatsen de bouwers de thrusters, stabilisatoren en de reddingsboten. Na de testwerkzaamheden komen snel de eerste bemanningsleden aan boord om vertrouwd te worden met het schip. Half september staat de inmiddels beroemde Eemstocht op het programma. Eind oktober 2015 wordt het schip overhandigd aan rederij Norwegian Cruise Line.

De Norwegian Escape is het eerste schip in de Breakaway Plus klasse. Het schip biedt met z’n 163.00 ton plek voor 4200 gasten.

Dankjewel Patrick voor de foto’s!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger