Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

4 cruiseschepen in Amsterdam tijdens SAIL 2015

Wind Surf

Woensdag start in de haven van Amsterdam de 9e editie van SAIL Amsterdam. Het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland vindt plaats tot en met zondag 23 augustus. In deze dagen zullen vier cruiseschepen de hoofdstad aandoen, waarvan het zeil/cruiseschip Wind Surf het beste past in het plaatje van SAIL 2015. Het is het grootste schip (14.745 brutoton) van Windstar Cruises. Ruim 310 gasten worden in de watten gelegd met alle luxe. Het schip heeft vijf masten en een marina vanwaar watersporten kunnen worden beoefend. De Wind Surf is bezig aan een negen daagse reis vanuit Oslo, richting Kristiansand, Amsterdam (19 en 20 aug. 07:00-17:00), Rotterdam (21 aug), Vlissingen (22 aug), Zeebrugge en Dover.

De Wind Surf zal vrijdag en zaterdag gelegen zijn in het SAIL-gebied. Dat geldt niet voor Celebrity Silhouette, Azamara Quest en de Costa Fortuna die volgend weekend Amsterdam aandoen. De Celebrity Silhouette ligt op zaterdag 22 augustus van 06:00-17:00 uur bij de Amsterdam Marine Terminal. Op dezelfde dag is de Azamara Quest te vinden van 08:00-19:15 uur aan de VCK kade. De Costa Fortuna meert zondag 23 augustus aan (08:00-17:00 uur) bij de Amsterdam Marine Terminal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger