Costa Cruises annuleert bestemmingen in Turkije

Kruidenbazaar
Kruidenbazaar in Istanbul

Volgens Amerikaanse media heeft Costa Cruises besloten om Istanboel en Izmir in Turkije tot aan het einde van 2015 niet meer te bezoeken. Dit betekent dat de Costa neoClassica, Costa Pacifica en Costa Deliziosa andere bestemmingen gaan aandoen. Vanwege de aanslagen op het consulaat van de VS in Istanboel vindt Costa Cruises dat zij niet meer de “beste vakantie ervaring” kan bieden.

De Costa NeoClassica heeft de komende maanden als begin en eindpunt regelmatig de stad Istanboel. Het is nog niet bekend welke stad de rederij nu gaan aanwijzen en welke bestemmingen door de schepen worden bezocht.

Costa Cruises hoort bij moedermaatschappij Carnival Corporation. Wat de andere rederijen, onder andere AIDA Cruises en Holland America Line gaan doen, is de openstaande vraag. AIDA Cruises heeft deze week de AIDAstella de stad Istanboel ook overgeslagen en in plaats daarvan een aantal Griekse bestemmingen bezocht.

Gasten van Costa Cruises waren in maart 2015 betrokken bij een terroristische aanslag in Tunis. Lees hier meer hierover.

Update 20/8/2015: Inmiddels is bekend dat in plaats van Istanboel de twee Griekse plaatsen Piraeus en Rhodos bezocht gaan worden. Het in- en uitschepen van cruisepassagiers van de Costa NeoClassica zal in Pireaus plaats vinden in plaats van Istanboel.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​