Cruiseschepen en parades bij Hamburg Cruise Days 2015

hamburg cruise daysVan 11 t/m 13 september vindt de vijfde editie plaats van de Hamburg Cruise Days: een spectaculair maritiem event van internationale allure in de Duitse stad Hamburg. Met meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en vijftien thema-eilanden waarop de fascinerende wereld van cruises aan land kan worden beleefd, zijn de Hamburg Cruise Days 2015 zeker een plek in je agenda waard.

Dit jaar bezoeken zeven cruiseschepen de stad Hamburg tijdens de Hamburg Cruise Days. Zij vormen het prachtige decor van alle evenementen en hebben de hoofdrol in de bijzondere parades. Op vrijdag arriveren de Costa neoRomantica en Amadea van Phoenix Reisen. Op zaterdag de Mein Schiff 4 (TUI Cruises), Europa (Hapag Lloyd Cruises) en AIDAbella (AIDA Cruises). Queen Mary 2 (Cunard) en de MSC Splendida (MSC Cruises) sluiten het festival af op zondag. Onderstaand een overzicht van de aankomst en vertrek van de cruiseschepen én de parades waaraan zij deelnemen.

Vrijdag 11 september 2015

De Costa NeoRomantica komt binnen om 08:00 uur in de morgen bij Hamburg Cruise Center HafenCity, dichtbij het festivalterrein. Later arriveert om 12:00 uur de Amadea bij Hamburg Cruise Center Altona. 

’s Avonds kun je genieten van de Hamburg Cruise Night waarbij diverse partyschepen op de Elbe varen. Ondertussen is de haven prachtig verlicht in het kader van Blue Port Hamburg. Internationaal lichtkunstenaar Michael Batz zorgt van 4 tot en met 13 september voor een blauw gekleurde haven. Elke avond worden steeds meer gebouwen, bruggen en andere objecten verlicht zodat deze tezamen een onvergetelijk kunstwerk vormen. De afsluiting van de Hamburg Cruise Night is een spetterend vuurwerk dat aangeboden wordt door Costa Cruises.

Zaterdag 12 september 2015

Op zaterdag arriveren de Mein Schiff 4 (Hamburg Cruise Center Altona), Europa (Hamburg Cruise Center HafenCity) en AIDAbella (Hamburg Cruise Center Steinwerder) allen vroeg in de morgen. Zij nemen deel op zaterdagavond aan de Grote Hamburg Cruise Days-Parade. Elk van de drie schepen vertrekt in de avond en zij laten zich in volle glorie zien, begeleid door vele sloepen, zeil- en passagiersschepen. Ze krijgen uitgeleide door een heus eigen vuurwerk. Deze Grote Hamburg Cruisedays Parade wordt bovendien uitgezonden op de Duitse zender NDR.

Zondag 13 september 2015

De Queen Mary 2 meert aan rond 07:00 uur bij Hamburg Cruise Center Steinwerder. De MSC Splendida arriveert om 08:00 uur bij Hamburg Cruise Center HafenCity. ’s Avonds betekent het vertrek van beide schepen tevens het einde van de Hamburg Cruise Days.

Het gehele programma van de Hamburg Cruise Days vind je hier. Blijf op de hoogte via FacebookTwitter en Instagram. Cruisereiziger is er ook bij dit weekeinde!

1

Facebook reacties