Nieuw expeditieschip Hurtigruten krijgt naam MS Spitsbergen

MS Spitsbergen
MS Spitsbergen

Het nieuwe expeditieschip van Hurtigruten, die in de herfst van 2016 in de vaart komt, krijgt de naam MS Spitsbergen. Dat heeft de Noorse rederij maandag bekendgemaakt. Het is vernoemd naar het grootste eiland van de gelijknamige archipel in de Noordelijke IJszee, zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen. Het schip zal ingezet worden in het meeste noordelijke gedeelte van Noorwegen waar de oprichter van Hurtigruten Richard With in 1896 startte met het aanbieden van ontdekkingsreizen in het Noordpoolgebied. De naam is gekozen via een competitie op facebook waarbij meer dan 15.000 suggesties werden aangedragen vanuit de gehele wereld. De Noor Erlend Baldersheim werd de winnaar en hij zal tijdens een speciale cruise van het MS Spitsbergen te gast zijn.

Het MS Spitsbergen zal de routes van het MS Midnatsol in het winterseizoen 2016/2017 gaan varen. Laatstgenoemde schip zal in Antarctica worden ingezet naast de MS Fram die daar ook cruises maakt. Het schip (7.000 ton) is in 2009 in Portugal gebouwd als ferry met de naam Atlantida voor gemotoriseerd verkeer en passagiers tussen Portugal en de Azoren. Het is echter nooit in gebruik genomen. Na een uitgebreide renovatie gaat het plaats bieden aan 320 passagiers in 180 hutten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!