Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

MSC Cruises overhandigt 4 miljoen euro aan UNICEF

MSC Cruises heeft gisteren bekend gemaakt dat zij in totaal 4 miljoen euro op hun schepen hebben ingezameld voor UNICEF. Tijdens een ceremonie dat op de Expo in Milaan plaats vond, heeft MSC in het bijzijn van honderden kinderen een symbolische cheque overhandigd van vier miljoen euro aan Philippe Baud van UNICEF Switzerland.

MSC Cruises en UNICEF bundelen al sinds 2009 hun krachten onder het motto ‘Get on Board for Children’. Gasten wordt gevraagd om een automatische donatie te doen bij het cruisen met MSC. UNICEF is de welbekende organiasatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor de rechten van het kind over de gehele wereld.

Pierfrancesco Vago, directeur van MSC Cruises:”MSC Cruises en UNICEF hebben een sterke verbinding met elkaar sinds 2009 met een samenwerkingsprogramma dat positief werkt voor duizenden kinderen over de gehele wereld. We zijn uiterst trots dat we de vier miljoen euro mijlpaal bereikt hebben en bedanken onze gasten voor hun generositeit voor UNICEF”.  “Bovendien”, voegt Vago er aan toe, “organiseren we ook het vervoer en logistiek van de hulpgoederen met onze cargo-tak van MSC. We kunnen in alle uithoeken van de wereld de goederen brengen.”

Naast vele andere activiteiten aan boord bij MSC Cruises, verzorgt de rederij educatieve activiteiten voor kinderen en hun ouders om hen bewust te maken van het werk van UNICEF. Elke week vindt een UNICEF-dag plaats met leuke spelen, een kinderparade en uitleg over hoe UNICEF omgaat met ondervoeding in de wereld. Elk kind dat meedoet aan deze activiteiten krijgt een stempel in haar of zijn UNICEF World Citizen paspoort zodat zij ware ambassadeurs worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger